Publikasjon om ressursskoler 2010-2011 i Program for skolebibliotekutvikling

Det er laget en publikasjon der prosjektene til de skolene som er ressursskoler 2010-2011 i Program for skolebibliotekutvikling er presentert. Publikasjonen ble på lagt fram på erfaringskonferansen i Kristiansand den 7. juni, og delt ut til konferansedeltakerne. Publikasjonen foreligger også som pdf, som kan lastes ned fra nettsida her.

Åtte av de første prosjektskolene i Program for skolebibliotekutvikling har fått støtte til videreutvikling av sine prosjekter og har status som ressursskoler i programmet. Ressursskolene har spesialisert seg på hver sine områder og fungerer som modeller på pedagogisk bruk av bibliotek. Alle prosjektene handler på en eller annen måte om biblioteket som ressurs i leseopplæring og undervisning.

Ressursskolene 2010 – 2011:

Tekstmangfold og tilpasset opplæring i skolebiblioteket
  • Bjarkøy skole (1 – 10), Bjarkøy, Troms
  • Borkedalen skole (1 – 7), Lillesand, Aust-Agder
  • Bud barne- og ungdomsskule (1 – 10), Fræna, Møre og Romsdal
  • Dingemoen skule (1 – 7), Fjaler, Sogn og Fjordane
  • Hafslund ungdomsskole (8 – 10), Sarpsborg, Østfold
  • Holumskogen skole (1 – 7), Nittedal, Akershus
  • Mørkved skole (1 – 7), Ringsaker, Hedmark
  • Skåredalen (1 – 10), Haugesund, Rogaland

Fil:
> "Tekstmangfold og tilpasset opplæring i skolebiblioteket" - Ressursskoler 2010-2011 i Program for skolebibliotekutvikling (pdf)