Media

Ved Åssiden vgs i Drammen får alle VK1 elever klassevis opplæring i bruk av skolebiblioteket. 'Vi ønsker at elevene skal få god informasjon om bibliotektilbudet, og en reell mulighet til å benytte seg av det. Denne høsten er vi godt i gang med undervisning av 36 klasser', forteller bibliotekarene ved skolen.

Boking©Romsdals Budstikke

Bjørnsonfestivalen 2012 (29.08.–02.09.) ønsker å utfordre mange til å ta bilder av personer som på en eller annen måte leser i ei bok: på kaikanten, på en fjelltopp, på bussen, flere sammen om ei bok, ei skremmende bok, ei totalt uforståelig bok, ei tydelig koselig bok osv.

Norsk Bibliotekforening logo

... i en kronikk 24.08.12. Hun sier bl a: 'Det handler om at alle som går på skolen må få en best mulig sjanse til å lære seg å lese og lære. Gode lesere er flinkere til å ta til seg kunnskap. Vitebegjærlige og motiverte skolebarn har bedre muligheter med seg ut i arbeidslivet. Det lønner seg rett og slett for samfunnet at alle får en sjanse til å lykkes.....

Journalist fra Formidlingsavdelingen ved UiA var tilstede på erfaringskonferanse, og har skrevet en nettartikkel om bakgrunnen fot Program for skolebiblioteket, utstillingene og gjennomføringa av konferansen. Les artikkelen i sin helhet på UiA's nettsider.

I nummer 5/2012 av tidsskriftet Bibliotekaren er faglig leder Siri Ingvaldsen og seniorrådgiver Anne Kari Slettan intervjuet om innholdet i skolebibliotekstudiene ved Universitetet i Agder. Disse studiene er en del av det faste tilbudet ved UiA, og er interessante for såvel lærere som fagutdannede bilblitekarer.


RSS-feed fra denne siden

 
 
 
NRK Skole
 
Newton
 
Moava
 
Nysgjerrigper
 
skole i praksis - en filmbasert ressurspakke for grunnskolen
 
Det flerspråklige bibliotek