Vennskap i Norden – Nordisk bibliotekuke 2015

Hvert år i november inviterer Foreningen Norden skoler, bibliotek, lokallag og institusjoner i hele Norden til Nordisk bibliotekuke. Den 19. nordiske bibliotekuka finner sted i tida 9.- 15. november 2015, og har 'Vennskap i Norden' som tema. Nordisk bibliotekuke er et prosjekt som skal spre leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene.

Foreningen Norden har sendt ut informasjonen nedenfor om årets bibliotekuke:

'Nordisk bibliotekuke 9. - 15. november 2015

Tenn lys og les sammen med hele Norden!

I novembermånedens mørke tenner vi levende lys og samles rundt en god nordisk bok – på samme tid, over hele Norden. Det er klart for Nordisk bibliotekuke, og årets tema er vennskap.

På over 2000 skoler og bibliotek samles barn og voksne i Norden og Baltikum og leser de samme tekstene - sånn noenlunde samtidig.

Bli med og hold en hyggelig høytlesningsstund eller et større nordisk litteraturarrangement for dine barnehagebarn, din skoleklasse, din bibliotekkrets eller dine venner!

Det er mandag 9. november 2015 som er den store høytlesningsdagen.

Morgengry (høytlesning om morgenen) arrangeres kl. 9.00 for barn og unge.

Skumringstimen (høytlesning om kvelden) arrangeres kl.19.00 for voksne.

Årets tekstutdrag er hentet fra Vaffelhjarte av Maria Parr (barn), Skriv i sanden av Marjun S. Kjelnæs (ungdom) og Islendingesagaene (voksen).

Tekstutdragene kan lastes ned fra bibliotek.org. Her finner du også en idékatalog for hvordan du kan holde et bibliotekukes-arrangement, samt årets plakat og aktivitetsmateriell.

Mer informasjon og påmelding på bibliotek.org

Nordisk bibliotekuke tilrettelegges av Foreningene Norden, en uavhengig medlemsorganisasjon som har til formål å styrke og utvikle det folkelige nordiske samarbeidet.'