Litteratur og lesing

Cecilie Lanes: Jakten på nordlyset

Samisk bibliotektjeneste en informasjonstjeneste som skal gjøre det lettere for bibliotek i Troms å orientere seg i og holde seg oppdatert på nye utgivelser om samer og samiske forhold, og om samisk litteratur, musikk og film. De sender jevnlig ut nyhetsbrev med presentasjon av samiske utgivelser. Her er to nye:

Lenvik bibliotek, fra barneavdelingen

Lenvik bibliotek har lokaler i Kunnskapsparken på Finnsnes. Biblioteket, som sto ferdig i 2013, er stort og innbydende, og et naturlig samlingssted for utstillinger, konserter, foredrag med mer. Det er mye besøkt av barn og unge i området, og har et variert tilbud til denne aldersgruppa.

Skolebibliotekarer og lærere oppfordres til å sende inn forslag på norsklærere som inspirerer og motiverer sine omgivelser, utviser kreativitet og pedagogiske evner alene og sammen med andre, og gjennom sin innsats er med på å utvikle norskfaget i skolen. Innleveringsfristen er 13.11. 2014.

Haugaland vgs©skolebiblioteket

Haugaland videregående skole i Haugesund startet dette skoleåret med Leseprosjektet – LES. Prosjektet går ut på at alle de 830 elevene ved skolen bruker de første 20 minuttene av skoledagen til å lese i en bok, blader, magasiner etc. NRK Rogaland viste i Dagsrevyen21 tirsdag 30.09.14 innslag fra prosjektet.

Lesegledere ved Lesesenteret i Stavanger har laget lister med lestips for elever på barnetrinnet. Listene med de anbefalte bøkene er til nytte for skolebibliotekarer og lærere som arbeider med å formidle leseglede til barn. Målet må være å vekke leselyst ved å kunne presentere litteratur som den enkelte elev får lyst til å lese.