Litteratur og lesing

Forfatteren Gro Dahle ble tildelt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2015 under en tilstelning under Litteraturfestivalen på Lillehammer 28.mai 2015. Gro Dahle er en svært allsidig forfatter som opererer innen flere ulike sjangrer – lyrikk, sakprosa, billedbøker, barnebøker, noveller mv. Hun får prisen for sine barne- og billedbøker.

Dramatisering av Pulverheksa©Loen barnehage

Loen barnehage var en av vinnerne av Leseprisen 2015. Denne barnehagen har lagt til rette for et godt språkmiljø ved å bruke bøkene til mer enn høytlesing. I artikkelen 'Då lesegleda kom svevande på ein sopelime' forteller Loen barnehage om hvilken betydning arbeidet med bøker har hatt for språkmiljøet.

Foreningen !les inviterer alle 1. og 2. klasselærere til å melde seg på et nytt prosjekt kalt Leseskogen. På Leseskogen.no vil det ligge boktips og forslag til metoder for å jobbe med litteratur på en engasjerende måte, både i klasserommet og i skolebiblioteket. Leseskogen starter høsten 2015, og påmeldingsfristen er 15. juni.

Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen i regi av Foreningen !les! Elever på 6. trinn har stemt frem sine favoritter på bakgrunn av utdrag fra en antologi med tekstutdrag fra 10 bøker for målgruppen. Selve Bokslukerprisen deles ut på Verdens bokdag torsdag 23.04.15 på Nobels Fredssenter i Oslo.

'Uan bøker kom eg til å ganga nord og ned - litteraturens nytteverdi i skolen' var tittelen på konferansen som Lesesenteret arrangerte i Stavanger i slutten av mars i år. Senteret legger nå ut presentasjoner fra foredragene.