IBBY Norge – presentasjon av årets barne- og ungdomsbøker 2015

Den 29.10. 2015 starter IBBY Norge på sin årlige høstturné. Tre dyktige forelesere reiser landet rundt og forteller om årets bildebøker, barnebøker og ungdomsbøker til bibliotekarer, lærere, bokhandlere og andre litteraturformidlere.

Årets forelesere er Hilde Hodnefjeld (billedbøker), Lise Männikö (barnebøker og faktabøker) og Hilde Mugaas (ungdomsbøker).

Som i tidligere år er det satt opp tilbud om lyd- og bildeoverføring i Nord-Troms.

Turnéplan og presentasjon av foreleserne kan leses på nettsidene til IBBY Norge. Der kommer også utskriftbare lister over de bøkene som blir presentert.

IBBY Norge

Om IBBY Norge:

IBBY Norge – Barnebokforum, stiftet i 1956, er en frivillig og uavhengig organisasjon for alle som er interessert i bøker for barn og unge.
IBBY Norge – Barnebokforum er den norske seksjonen av IBBY (International Board on Books for Young People).

Lenke:
> IBBY Norge

Fylkesbibliotekene

har i flg. Lov om folkebibliotek et veiledningsansvar overfor kommunene og de videregående skolene når det gjelder skolebibliotek. De fleste arrangerer også faglige møter, etterutdanningskurs og konferanser, som enten har skolebibliotek som tema eller har relevans for de som arbeider i skolebibliotek eller for lærere som skal bruke skolebiblioteket i elevenes læringsarbeid.

Grunnskolen:

Møter, kurs og konferanser rettet mot skolebibliotek i grunnskolen arrangeres gjerne i samarbeid med andre som blant andre regionale biblioteksamarbeid, folkebibliotek, fylkesmennenes utdanningsavdelinger og pedagogiske sentra.

Videregående skole:

Møter, kurs og konferanser rettet mot skolebibliotek i videregående skole arrangeres ofte i samarbeid med fylkenes utdanningsetat.