Informasjonskompetanse i naturfag på Drammen vgs

Drammen vgs har gjennom flere år utviklet et prosjekt Kildekritikk i naturfag. Det blir gjennomført på vg1,inneværende år for 16-18 paralleller. Bibliotekarene er med hver klasse i 4 økter (90 min). Oppstarten er et lite kurs om kildekritikk og hvordan bilder brukes på en lovlig måte.

Etterpå skal elevene skrive om helserelaterte emner på en wiki som er blitt laget for klassen.
Prosjektet er beskrevet på skolens wiki, og skolebiblioteket har også laget en wiki for bruk av kilder.

Program for skolebibliotekutvikling ved Universitetet i Agder har hatt ansvar for utvikling av nettstedet Informasjonskompetanse.no på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen har stått for utforming og grafisk design.

VIKO

Søk og skriv