'Hvor har du det fra?'

‘Hvor har du det fra?’ er en del av ‘Kampanjen for journalistikken‘. Denne kampanjen, som er et samarbeid mellom Norsk Journalistlag, NDLA med flere, har som mål å bidra til at unge i alderen 15-19 år bli gode og kritiske mediebrukere – gjennom kunnskap om kildekritikk, journalistisk metode og medieetikk.

Konferansene Nordiske Mediedager UNG og Landskonferansen for medielærere ble avholdt i Bergen hhv den 6. og 7. mai 2014. I den forbindelse har ungdomskampanjen av 'Kampen for journalistikken' laget brosjyren 'Hvor har du det fra? – en informasjonsfolder om høstens aktivitetspakker for videregående skole'.

Brosjyren informerer om at høsten 2014 vil elever i videregående skole kunne ha kildekritikk, journalistisk metode og presseetikk på timeplanen. Onsdag 7. mai 2014 fikk 120 medielærere presentert en pilot på skoleoppgaven – som er utviklet gjennom et samarbeid mellom Nasjonal digital læringsarena (NDLA) og «Hvor har du det fra?» – Kampanjen for journalistikken.

Journalistkkoppgavene og fagstoffet er tilpasset læreplan og kompetansemål i videregående skole. Nettsidene til NDLA har fyldig og god informasjon om dette og henvisninger til bakgrunnsstoff, ressurser og oppgaver.

På NDLA vil lærere og elever også kunne finne en rekke andre oppgaver innen:


Program for skolebibliotekutvikling ved Universitetet i Agder har hatt ansvar for utvikling av nettstedet Informasjonskompetanse.no på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen har stått for utforming og grafisk design.
 
 
 
VIKO
 
Søk og skriv

Søk og skriv

 
Kolla källan
 
Medietilsynet
 
Universitetet i Agder
 
Internetkunskap.se
 
Del og bruk
del & bruk
 
Infojakten
 
ung.no