Billedbokhylla.no – bokskatter til hygge og nytte i undervisningen

Nasjonalbiblioteket er i gang med å skanne norske bøker fra perioden 1900 til 2000. Med prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket har Hammerfest bibliotek systematisert billedbøkene i samlingen og gjort dem enklere å finne fram til. Dette er en fantastisk skatt både for voksne å hente fram igjen, og for nye generasjoner å bli kjent med.

Det har vært et mål for Nasjonalbiblioteket å ha mest mulig innhold tilgjengelig på nett, og Bokhylla er en viktig del av dette arbeidet for å gjøre kulturarven tilgjengelig.

Gjennom avtale med Kopinor, som representerer forlag, forfattere og andre opphavsmenn, har Nasjonalbiblioteket fått anledning til å legge ut bøker som fortsatt er beskyttet av opphavsrett.

I 2009 startet den systematiske digitaliseringen av alle alle Nasjonalbibliotekets samlinger, og www.bokhylla.no ble lansert.

Denne tjenesten utvides nå og gjøres permanent. Bøker fra hele 1900-tallet, til og med 2000, legges til Bokhylla. Når tjenesten er komplett i 2017, vil den inneholde ca. 250 000 bøker.

Erfaringer viser at Nasjonalbibliotekets katalog kan være litt vanskelig å finne fram i. Med støtte via prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket har derfor Hammerfest bibliotek jobbet med å gjøre billedbøkene i Bokhylla.no mer tilgjengelig for brukerne.

Hammerfest bibliotek lager i prosjektet en egen side hvor de har samlet de elektroniske billedbøkene i en egen katalog i et lettere søkbart biblioteksystem. Dette tilbudet har de kalt Billedbokhylla.

Prosjektdeltakerne har lagt ut instruksjonsvideoer for navigering i og bruk av Billedbokhylla på ulike digitale medier (søk på billedbokhylla).

Billedbokhylla.no: Samlet liste over billedbøkene som er lagt inn
Billedbokhylla.no: Søk etter forfattere, titler og emner

Nasjonalbiblioteket: Bokhylla.no


RSS-feed fra denne siden

 
 
 
NRK Skole
 
Newton
 
Moava
 
Nysgjerrigper
 
skole i praksis - en filmbasert ressurspakke for grunnskolen
 
Det flerspråklige bibliotek