Centrumskolan Växjö ble årets skolebibliotek 2014 i Sverige

Nasjonella Skolbiblioteksgruppen i Sverige vil gjennom prisen 'Årets skolebibliotek' gjøre oppmerksom på gode eksempler på svenske skolebibliotek. I år gikk denne utmerkelsen til Centrumskolan Växjö, som gjennom nettsidene og i ulike delingstjenester viser et rikt og variert læringsmiljø der skolebiblioteket står i sentrum.

Centrumskolan Växjö

I juryens begrunnelse for å velge Centrumsskolan Växjö som årets skolebibliotek 2014, står det bl a:

Årets skolbibliotek 2014 utmärks av:

• en tydligt dokumenterad verksamhet
  • skolledningens starka stöd och engagemang i verksamheten
  • att skolbiblioteket har en ledande roll i skolans pedagogiska arbete
  • ett utvecklat och framgångsrikt samarbete mellan skolbibliotekarierna och lärarna
  • att skolbibliotekarierna inspirerar och engagerar inte bara på den egna skolan utan
  • över hela landet

Nettsidene til Centrumskolan Växjö viser at skolebiblioteket står sentralt i skolens læringsmiljø. Et eksempel til inspirasjon for andre skoler i alle de nordiske landene.

Lenker:
> Centrumskolan Växjö