Universitetet i Agder klar til å ta ansvar for Program for skolebibliotekutvikling

Departementet ønsker å trekke på fagmiljøet ved UiA for å heve kompetansen ute i skolebibliotekene. ’- Det er en stor tillitserklæring, og jeg er ydmyk over at vi har fått så stort ansvar’, sier førsteamanuensis Elisabeth Tallaksen Rafste ved UiA.

Universitetet i Agder er det av landets høyere læresteder som tilbyr kompetansegivende utdanningen innenfor skolebibliotekkunnskap. Pådrivere der har arbeidet for og med skolebibliotek i et kvart århundre. De har i mange år hatt dyktige fagfolk innenfor området. I dag er det Elisabeth Tallaksen Rafste, landets første og eneste med doktorgrad i skolebibliotek, som er nestor ved utdanningen.

I et intervju på hjemmesiden til Universitetet i Agder forteller Tallaksen Rafste litt om historien til skolebibliotekutdanningen, og om glede og forventninger i forbindelse med det nye ansvaret universitetet er tildelt gjennom Program for skolebibliotekutvikling.

Lenke: Universitetet i Agder: Program for skolebibliotekutvikling til UiA

RSS-feed fra denne siden

NRK Skole

Newton