Skolebibliotekressurser

Last ned papirutgave av publikasjoner om skolebibliotekprosjekter i Program for skolebibliotekutvikling:

Ressursskoler 2012–2013 i Program for skolebibliotekutvikling
Ressursskoler 2011–2012 i Program for skolebibliotekutvikling
Ressursskoler 2010–2011 i Program for skolebibliotekutvikling

2011                
UiA publikasjon om ressursskoler 2011–2012 i Program for skolebibliotekutvikling
2012                
2013      

Den 17. mai 2014 er det 200 år siden Grunnloven formelt ble vedtatt ved Eidsvoll 1814. Stortinget håper at skolene ønsker å gjøre noe ekstra ut av feiringen av den store grunnlovsdagen i 2014. På nettsidene som er laget i forbindelse med grunnlovsjubiléet finnes det mange ressurser som har bakgrunnsstoff og forslag til aktiviteter.

Fra boken 'Mina og løven', illustrasjon laget av Inga H. Sætre

Barneboken 'Mina og løven' er en del av Stortingets utsendelse til grunnskolene i anledning grunnlovsjubileet, og den kan også lastes ned digitalt. I boken møter vi Mina som en dag får være med moren på jobb i Stortinget. Der møtet Mina løven som viser henne rundt. Mina lærer masse om Stortinget og demokratiet.

Norden i skolen

Norden i skolen er Nordens digitale undervisningsplattform. Den skal gi lærere og elever i grunnskolen og videregående opplæring nye muligheter for å arbeide med språk og naboforståelse. Nettsiden blir forløpende oppdatert og tilført nye undervisningsressurser.

Informasjonskompetanse.no er et nettsted for lærere og skolebibliotekarer i grunnskolen og videregående opplæring. Nettstedet inneholder ideer til undervisningsopplegg om informasjonskompetanse, eksempler på gjennomførte prosjekt, nettoppdrag og lenker til aktuelle ressurser.

I 2013 feiret vi hundre år med allmenn stemmerett for både kvinner og menn i Norge. I 2014 feirer vi at Grunnloven er 200 år. Til jubileene har Kunnskapsdepartementet sammen med Senter for IKT i utdanningen utviklet nettstedet Min stemme – et nettsted for læring om demokrati og deltakelse.


RSS-feed fra denne siden

 
 
 
NRK Skole
 
Newton
 
Moava
 
Nysgjerrigper
 
skole i praksis - en filmbasert ressurspakke for grunnskolen
 
Det flerspråklige bibliotek