Skolebibliotekressurser

Last ned papirutgave av publikasjoner om skolebibliotekprosjekter i Program for skolebibliotekutvikling:

Ressursskoler 2012–2013 i Program for skolebibliotekutvikling
Ressursskoler 2011–2012 i Program for skolebibliotekutvikling
Ressursskoler 2010–2011 i Program for skolebibliotekutvikling

2011                
UiA publikasjon om ressursskoler 2011–2012 i Program for skolebibliotekutvikling
2012                
2013      
Hør og del – en app fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB)

'Rett til å lese' er en aksjon i regi av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB). NLB tilbyr gratis lydbøker til alle som strever med å lese. Rett til å lese-aksjonen skal gi saken oppmerksomhet og gjøre NLBs tilbud kjent. Skoler og folkebibliotek er blant målgruppene for Rett til å lese.

Årets tema i den nasjonale holdningskampanjen ‘Manifest mot mobbing 2011–2015′ er vennskap på nett og betydningen av voksnes engasjement i denne sammenhengen. Selve kampanjeuken er uke 36 (1.–5. september 2014), men temaet er aktuelt i mange fag og på foreldremøter hele skoleåret.

Cappelen Damm er først ut av de norske forlagene med et tilbud om strømming av bøker. Strømmetjenesten - som av mange kalles litteraturens Spotify - omfatter både e-bøker og lydbøker. Cappelen Damm samarbeider med svenske Storytel og flere andre forlag er med. Tjenesten lanseres i august.

Lesekroken er et gratis opplegg for lesetrening fra Nysgjerrigper. Opplegget tar utgangspunkt i artikler fra Nysgjerrigperbladet, og til hvert nytt blad blir det laget to nye opplegg – ett på nynorsk og ett på bokmål. Lesekroken er et tilbud til alle som vil bli bedre leselærere, og viser hvordan man kan arbeide med lesing i alle fag.

Allkunne er eit digitalt oppslagsverk som er gratis og reklamefritt. Fram til hausten 2011 produserte Allkunne i hovudsak tekstar om den nynorske kulturhistoria. No har Allkunne form som eit ålment oppslagsverk med tekstar også om andre emne. Allkunne har om lag 12 000 artiklar, alle er på nynorsk.


RSS-feed fra denne siden

 
 
 
NRK Skole
 
Newton
 
Moava
 
Nysgjerrigper
 
skole i praksis - en filmbasert ressurspakke for grunnskolen
 
Det flerspråklige bibliotek