Bibliotekstatistikk 2011 – rapportering for skolebibliotek

Nasjonalbiblioteket har fra 2010 ansvar for å samle inn og publisere statistikk fra skolebiblioteksektoren. Nasjonalbiblioteket har sendt ut brev med brukernavn og passord til bibliotek som skal registrere statistikk for 2011. Innleveringsfristen er 7. mars for grunnskoler og 13. mars for videregående skoler.

Det er i år innført elektroniske kontroller i skjemaene. De elektroniske kontrollene sammenlikner data en forsøker å registrere, med tilsvarende data for 2010. Ved store endringer kommer det opp et varsel. Hvis tallet en forsøkte å registrere er feil, så retter en det. Hvis tallet er riktig, så legger en inn en kort kommentar i kommentarfeltet som kommer til syne. Skjemasiden vil da la seg lagre, og en kan gå videre i registreringen. Det er innført to nye spørsmål i skolenes skjemaer om administrasjon av utlån av pensumbøker. For øvrig er det ingen endringer.

Frister for registrering av statistikk for 2011:

• Videregående skoler: 7. mars 2012
  • Grunnskoler: 13. mars 2012

Lenker:
> Nasjonalbiblioteket: Innloggingsside for bibliotekstatistikk
> Nasjonalbiblioteket: Bibliotekstatistikk 2011 - rapportering for skolebibliotek

Fontstørrelser

Universitetet i Agder

Kunnskapsdepartementet

Utdanningsdirektoratet

Naturfagsenteret

IKT-senteret